Endelig brukbar digital-TV.

Jeg var ikke spesielt imponert da jeg koblet opp dekoderne og fikk digitale TV-bilder via fiber her hjemme for første gang. Det var ikke stort bedre enn det jeg fikk via kabel før, så nesten litt slapt ut.

altibox_update_compare_verticalDette er en ting de fleste av leverandørene jobber kontinuerlig med, og tidlig i morges ble en oppdatering sendt ut til Altibox’er i Lyse sitt nett over hele norden. Jeg har 2 slike dekodere, og la merke til at de hadde hatt en omstart. Fordi de står tilkoblet PC’en her og et programmert opptak hadde gått hele natten kunne jeg sammenligne bildet før og etter oppdateringen.

Det er nok en liten endring i lys og kontrast, men det er lett å justere. Det viktigste jeg la merke til var at skarpheten så bedre ut, noe som nok har sammenheng med oppløsningen i bildet sendt ut over SCART-tilkoblingen og til PC’en. Den var nok ikke helt som den skulle være før, men har tydeligvis blitt bedre. I tillegg skal nå bildefeil som striper eller andre forstyrrelser som kunne oppstå ikke lenger være et problem.

Bildene er fra Sonen som går på TV2 på natten, og det øverste er omtrent som analog kabelTV. Det midterste er en time senere i samme sending i morges, og nederst er et eksempel fra TV2 Sumo web-TV. Hvis du klikker bildet og ser det i full størrelse blir det tydelig hvordan kvaliteten har bedret seg bokstavelig talt over natten. :)

Da er det bare å satse på at neste oppdatering på dekoderne ikke skjer midt i et opptak som skal brukes til noe. ;)