Avfrysing må til iblant.

fryserenDet er helt nødvendig å ta seg av fryseren en gang iblant, og jeg tok min igjen i går.
.
Når det begynner å samle seg et tynt belegg med rim eller is på innsiden av fryseren så blir den rett og slett mindre effektiv. Den jobber tyngre for å holde temperaturen, og bruker mer strøm enn nødvendig. Det tynne laget med rim vil bare vokse etterhvert som ukene går, og da blir ikke jobben noe lettere for fryseren.
.
Passer fint å bare stoppe å kjøpe endel matvarer og bruke opp det som ligger i frysen i løpet av dagene forut, og så bare trekke ut kontakten og la døren stå åpen noen timer sånn at alt tiner skikkelig.
.
Det kan være greit å legge inn en håndduk som kan suge opp smeltevannet som evt. samler seg, og det er heller ikke dumt å fjerne evt. is som er lett å ta bort før det smelter helt. Bruk gjerne en stekespade i plast til dette, ikke metall fordi det kan skade fryseren. Det kan være mer vann i fryseren enn du ser før det tines, så ha gjerne noen håndduker klar hvis det i verste fall skulle renne litt vann ut på gulvet. Til slutt tas en god vask inni der før strømmen kobles til igjen.
.
Resultatet er en fryser som er langt mer effektiv, kjøler ned raskere, bruker mindre strøm, og holder mye lenger før du ganske sikkert trenger ny fryser.
.
Hvor ofte må det gjøres? Det avhenger i praksis av hvordan du bruker fryseren, hvor ofte og lenge du åpner døren osv. Du må bare se inni og avgjøre om det er på tide å tine av den.