En liten oppdatering…

Det er en stund siden jeg har skrevet noe nytt her på bloggen. Det har kanskje vært litt for travelt rundt meg med ny jobb, og på fritiden har det vært fullt opp med aktiviteter både for min egen og andres del. Det har vært mye spennende, og mye av det jeg har vært med på i løpet av 2009 vil nok være nyttig i tiden fremover.

En del av fritiden går til å drive en nettside for fanklubben til en programleder i TV2. Det er både lærerikt og interessant, og har ført til kontakt med mange dyktige og kreative mennesker innen lyd- og bildekommunikasjon. Dette er interessante fagområder for meg, jeg har puslet med lyd, foto og video i mange år, og i jobben som webdesigner/utvikler er det veldig nyttig. Noe av det bidrar f.eks. til å lage noen morsomme montasjer som publiseres månedlig på den klubbsiden, og noe av det ble også brukt under mange sendinger på TV2 før jul.

Det er naturligvis ingen forbindelse mellom meg og det dyktige teamet bak storfilmen Avatar som du ser etpar bilder fra her. Derimot er en av leverandørene av produksjonsutstyr til Avatar, Blackmagic Design, også min leverandør av utstyr til opptak og behandling av video i opp til full HD 1080p fra både analoge og digitale kilder. Det muliggjør bla. opptak fra sendingene på TV2 i høyest mulig kvalitet, selv om klippene på klubbsiden er både krympet og komprimert. Som kjent startet TV2 sine HD-sendinger sist sommer, og på samme tid ble både utstyr og rutiner her oppgradert også.

Jeg håper å få tid til å dele litt mer om ting jeg sysler med etterhvert, i mellomtiden er alle velkommen til å benytte klubbsidene aktivt, de er der for din underholdning. Følg gjerne Sarahs sendinger på TV2 også, du finner når hun er på inne på klubbsiden.

Klikk her for mer om Blackmagic Design, om deres produkter og bidrag til produksjonen av Avatar.