Om ^xRun^

profil_08b_400Dette er et nick jeg har brukt på nettet siden tidlig på 90-tallet, en tid da internett såvidt hadde begynt å bli tilgjengelig i Norge, og jeg syslet med relativt tidlige utgaver av Linux og Windows, og før blogging og nettbank og bilettbestilling via nett osv. var særlig påtenkt, og ihvertfall ikke tilgjengelig. Vi hadde stort sett web, email, usenet, FTP, og drev og chattet på IRC.

Noe av det første jeg drev med var Internet Relay Chat. Tenkte det var en grei måte å komme i kontakt med andre folk på nett i den spede begynnelsen her til lands, men det ble stort sett til at jeg kom i kontakt med noen rundt i Europa,  og en drøss med nettinteresserte i USA. Jeg måtte ha et nickname, og da ble det «Run» siden jeg igrunnen hadde begynt å løpe med denne nettballen mens de fleste andre jeg kjente såvidt hadde begynt å krype. At det har ting til felles med fornavnet mitt var igrunnen en tilfeldighet.

Etter få dager dukket det opp en kar i mIRC som kunne opplyse at han var en av grunnleggerne av Undernet, et IRC-nett som var blant de få som var tilgjengelig de første par årene. Jeg hadde tatt hans nick, og han var ikke blid. Jeg måtte velge et annet nick ellers… og da ble det xRun. Bare en liten forskjell med «x» (eks) selvsagt, men symboliserte at jeg tidligere hadde kalt meg Run.

Senere ble jeg litt involvert i forskjellige miljøer på nett, og hadde kontakt med enkelte som drev litt med hacking, cracking osv. Det var ikke mye av det vi i dag kaller scriptkiddies den gangen, men disse folkene eksperimenterte og lærte seg mye rart blant annet vha. reverse-engeneering av programkode, og lagde scripts for mIRC og andre chat-klienter. Jeg drev litt med det selv, og fikk «vingene» mine på denne tiden. Derfor ser nicket mitt ut som det gjør i dag, og som det har gjort siden midten av 90-tallet.

Med teknisk utdannelse og interesse for IT og teknologi var det naturlig å fokusere på fag som lå tett opptil disse tingene, og da jeg fikk jobb i en relativt fersk IT-bedrift på vestlandet var jeg den andre teknikeren de hadde på den tiden. Senere ble det flere, og med flytting ble det en velutstyrt teknisk avdeling i et firma som leverte utstyr og support til næringslivet, både små og større bedrifter. Blant kundene var både Haukeland Sykehus, TV2, NERA, og en lang rekke andre mer eller mindre kjente bedrifter.

Fordi jeg både jobber med, og interesserer meg for IT, så har det blitt endel aktivitet på hobbybasis også. Når digital video ble pop med DV-kameraer på slutten av 90-tallet ble det mye lek og moro med både filming, redigering, og å gjøre seriøse ting for andre på dette området. Nettopp audiovisuell kommunikasjon vha. multimedia ble et interesseområde jeg fokuserte litt på, og de som «kjenner» meg har både sett og hatt nytte av endel ting jeg har gjort innenfor dette, en del av det er også publisert.

Etterhvert har dette blitt jobben min, webutvikling og design, og der er det nyttig å ha noenlunde ok kjennskap til både bilde/lydbehandling og videoredigering av ymse slag. Jeg har allerede endel oppdrag bak meg, og legger gjerne ut noen screenshots når jeg har litt mer ledig tid.

Der har du historien om meg, mer enn du egentlig trenger å vite om hva som ligger bak og hvordan jeg havnet der jeg er nå. ;)